INSTRUIRE




1. Mic Dejun Simplu
2. Mic Dejun Continental
3. Mic Dejun American
4. Mic Dejun à la carte
5. Room Service


Introducere :
Serviciul micului dejun si servirea in camera se face in sectorul ospitalitatii hoteliere pentru locatiile cu pretentii.
Organizarea acestui sector trebuie sa permita satisfacerea atenta a exigenteleor clientelei :
  • Locul servirii (în camera sau restaurant),
  • Orarul serviciului stabilit,
  • Alegerea si prezentarea (obisnuinte alimentare, regim special , etc.).
Prezentarile si serviciile propuse necesita o atentie riguroasa.
De regula în general majoritatea locatiilor hoteliere asigura un serviciu de servire a micului dejun în camera.
Trebuie de retinut ca toate locatiile hoteliere care au fost clasificate la standardul de 3 stele sunt obligate sa asigure acest serviciu.
Sunt putine locatii hoteliere care asigura un serviciu complet de servire în camere inclusiv prânzul si cina.
Micul Dejun Simplu : Este servit în camera sau in salonul de restaurant.
Compunere
Exclusiv va contine o bautaura calda sau rece la alegere.
Cantitatea propusa trebuie sa fie în jur de 2 cesti de persoana
Prepararea micului dejun simplu :
un platou de mic dejun, un servet de pânza, o ceasca de cafea cu farfurie, ceai sau ciocolata calda numai la comanda, o lingura de cafea, zahar, servet de masa.

Prezentarea diferitelor bauturi

CAFEA NEAGRA NUMAI LA FILTRU
CAFEA CU LAPTE, LAPTE CONDENSAT
CIOCOLATA CALDA ,LAPTE RECE SAU CALD
Un samovar cu apa fierbinte, 2 plicuri de ceai pe farfurie sau ceai vrac cu o strecuratoare de ceai.
CEAI CU LAMAIE ,CEAI CU LAPTE
Mic Dejun Continental : « micul dejun à la Française ».
Micul dejun se poate servi în camera sau in sala de restaurant.

Compunerea micului dejun Continental

DENUMIRE ,COMPOZITIE
O bautura calda ,Cafea (cu lapte), cioclalta, ceai natural (cu lamâie sau cu lapte), lapte
Produse de patiserie,Brioche, croissant, chifle paine etc.
Acompaniamente,Unt ,gemuri,miere de albine,marmelade
O bautura rece ,Suc de portocale , suc de grapefruit
Mic Dejun American : sau mic dejun englezesc BREAKFAST
Acest tip de mic dejun este foarte apreciat de clientela anglosaxona,americani,scandinavi,flamanzi,nemti dar si de francezi.
Acest tip de mic dejun este servit fie in camera sau in salonul de restaurant.

Compunerea micului dejun American

DENUMIRE,COMPOZITIE
Mic dejun Continetal
Cafea (cu lapte), ciocolata, ceai natural (cu lamâie sau cu lapte), lapte
Brioche, croissant, chifle paine etc.
Unt ,gemuri,miere de albine,marmelade
Suc de portocale , suc de grapefruit
Selectie de cereale
Porridge*, muesli*, rice-crispies*, corn flakes*, branflakes*…
Salata de fructe
Mere, père,portocale,banane, fructe, fructe exotice (ananas)
Doua oua de persoana
Mod de preparare : à la coque, in farfurie, fierte, pochés
Mod : omleta cu jambon,bacon,câranti sau barnza
* Porridge : Specialitate englezeasca foarte apreciata in toata Anglia ,Scotia si Irlanda.
* Muesli : Cereale parfumate cu fructe.
* Rice-crispies : Orez expandat.
* Corn flakes : Fulgi de porumb aurii stropite cu zahăr lichid , sare , sirop de porumb , malț aroma .
* Branflakes : cereale de grâu adăugat si fibre dietetice .
Bufetul de mic dejun :
Bufetul de mic dejun contine toate produsele propuse de micul dejun american care sunt ajutate de o selectie de mezeluri si brânzeturi , pâine și condimente , pâine prăjită , clătite cu sirop de arțar .
Micul dejun tip buffet este, de obicei servit între 6 :30 și 10 : 00 , numai în salonul restaurant. Prețul de vânzare este unul stabilit .
Termenul american de BRUNCH este rezultatul dintre breakfast si lunch « brunch »
Aperitive reci , preparate calde , brânzeturi și deserturi vor fi adăugate pe bufet .
Acest serviciu este oferit de hoteluri internaționale de clasă,pentru clienții acestor instituții care doresc și mic dejun și masa de prânz asociate , se poate oferi si clientilor din exterior care nu sunt cazati.
Pretul de vânzare este , de asemenea, fix.
De obicei oferit la sfârșit de săptămână , iar intervalul orar este de patru ore ,
de la 11 :00 la 15 :00 , serviciul fiind oferit la bufet sau masa.
Mic Dejun à la carte :
Permite clientului sa aleaga ce doreste sa consume la micul dejun.
Meniul de mic dejun va contine toate celelate ingredinete amintite precum si numeroase preparate cum ar fi (saumon fumé, selectie de mezeluri, selectie de brânzeturi …).
Acest tip de mic dejun poate fi servit în camera sau in salonul restaurant.
« ROOM SERVICE » : Serviciul în camera.
Caracteristicile sunt urmatoarele: locatiile hoteliere de inalt nivel dispun de o capacitate de primire foarte importanta frecventata de o clientela internationala.
Calitatea prestatiilor asigurate de acest serviciu sunt in general excelenta.
Motivatia clientilor care doresc sa serveasca mancarea în camera sunt diverse : nu sunt obligati sa respecte un timp anume respectiv orarul restaurantului , cauta o intimitate si nu doresc sa fie vazuti in public , doresc sa evite orice stres in special pe cel vestimentar.
« ROOM SERVICE »
Serviciul în camera trebuie asigurat 24 h / 24 asigurand toate mesele zilei.
Clientii hotelului au posibilitatea sa lase comenzile lor în tot timpul zilei utilizând urmatoarele mijloace :
la sosirea lor la receptie,
din camera prin telefon,
din camera completând formularul special care se afla in fiecare camera si va fi preluat de camerista.
« MINI-BAR » : In fiecare camera de hotel trebuie sa se afle un mic frigider ,aspectul sau exterior trebuie sa dea dovada de discretie si estetica.
Continutul minibarului :
Whisky, Gin, Vodka, Bere, Bauturi fara alcool, Apa minerala (plata si minerala), suc de fructe ,crackers, biscuiti, dulciuri.
Ajustarea manuala a mini barului :
Camerista sau o alta persona desemnata , este responsabila pentru reajustarea stocul ( în fiecare dimineață ) , control al vanzarilor.
Toate minibarurile din camerele ocupate sunt controlate in fiecare zi privind băuturile consumate sunt înregistrate pe un card și facturate.
Completarea mini- barului
Fiecare mini bar are o fișă de inventar care specifică stocul global din frigider și înainte de fiecare nouă ocupare a camerei ,se verifica conținutul mini barului acesta trebuie să se potrivească cu foaia de inventar.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Uniforma face diferența     Acum mai mult ca niciodata dupa atatea investitii in infrastructura a venit timpul sa investiti in imaginea per...