miercuri, 5 octombrie 2022

Aranjarea mesei de Restaurant : indicații simple pentru o aranjare corectă , profesioanala și elegantă

,,Mise en place,,
este termenul francez pentru a indica poziționarea tacâmurilor, farfuriilor și paharelor pe masă.
Întotdeauna o regulă valabilă este ca trebuie să îmbinati estetica cu funcționalitatea.

Spațiul „vital” trebuie să existe cel puțin 70 de centimetri între centrul unei farfurii si a alteia.

Față de masă
Fata de masa, de preferinta alba (daca ai farfurii albe si un centru sobru, o poti alege si in alta culoare sau cu model) sa cada minim 40 de centimetri pe latura.
Este important ca fata de masa sa fie fara pete si calcata perfect.
Se va folosi un molton care, pe langa protejarea mesei, va permite fetei de masa sa adere mai bine si sa ramana bine intinsa.

Şervetul
Șervetul trebuie așezat în stânga furculiței și la aproximativ jumătate de centimetru de marginea mesei.
Daca nu este suficient spatiu, il poti aseza in centrul farfurii.
Din motive de igienă este indicat să-l pliezi într-un mod simplu și să eviți să-l manipulezi pentru a-i da forme ciudate.

Farfuriile
Farfuria suport nu este obligatorie.
Daca totusi doriti sa faceti un aranjament cu farfuria suport plată puteti pune in centru un bol pentru supa sau consomé.
Farfuria de Pâine este poziționată în stânga sus. (obligatoriu)
Cuțitul mic pentru întinderea untului va fi așezat pe farfuria de unt , poziționat cu lama îndreptată spre exterior . ( obligatoriu )

Tacâmurile
In stanga farfurii se pun furculitele in ordinea folosirii din exterior spre interior.
Cuțitele sunt poziționate în dreapta, cu lama îndreptată spre interior și, lingura de supa (dacă este necesar).
In partea de sus in centru sunt pozitionate cutitul, furculita, de obicei pentru fructe, si lingura pentru desert.

Paharele
Acestea ar trebui să fie poziționate la dreapta, în linie cu vârful cuțitului.
Dacă în timpul unei cine intenționați să serviți mai mult de un sortiment de vin, nu umpleți masa cu pahare.
Aranjați prima data paharul pentru apă și paharul necesar pentru primul vin pe care intenționați să-l serviți.
Celelalte pahare se vor aseza dupa debarasarea paharelor primului vin servit .
Paharele de pe masă nu trebuie să fie niciodată mai mult de patru pe persoana.
Concluzie:
Faceti va rog un audit personal al locatiei dvs. uitati-va cate stele ati cerut sa aveti afisate si fiti sinceri cu dvs. sa vedeti realitatea.
Daca sunteti la 4 stele cu dotarile nu acelasi lucru putem vorbi despre profesionalism ,proceduri de operare si calitatea servirii si a preparatelor.
Exista o solutie simpla sa renunati la cel putin 2 stele sau 1 stea si sa dati servicii la superlativ la preturi rezonabile asa o sa va umpleti locatia pic cu pic.
Apelati cu incredere la profesionisti in domeniu pentru o consulatanta gratuita.
Succes si viata lunga in ospitalitate.


1
10 distribuiri
Îmi place
Distribuie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Uniforma face diferența     Acum mai mult ca niciodata dupa atatea investitii in infrastructura a venit timpul sa investiti in imaginea per...